26 Nisan 2013 Cuma

ardahan ve yöresel lezzetleri:

Anadolu'da her yörenin kendine has yemek kültürü ve damak zevki olduğunu görürüz Bu kültür, yörenin coğrafi ve iklim özelliklerini üzerinde taşır Bu nedenle Ardahan'da da tarım ve hayvancılığa dayalı bir mutfak kültürü gelişmiştir Yörenin yemek kültürü ağırlıklı olarak tahıl, et ve hayvansal ürünlere dayanmaktadır Tahıl ürünü olarak en çok arpa ile buğday kullanılır Kaz etinin yörede ayrı bir yeri bulunmaktadır Sığır ve ko*yun eti de yaz aylarında taze, kış aylarında da kavurma olarak fazlaca tüketîlmektedir sebze cinsîn*den gıda maddelerinin başında ise patates, kuru fasulye ve soğan gelir Yörenin kendine özgü birçok yemek çeşidi bulunmaktadır Bunlardan çorba olarak ayran aşı, helle aşı ve püşrük aşını, hamur işi olarak bişi, mafiş, kayıtma, hingal, kete ve katmeri, tatlı olarak da, baklava, lokum tatlısı, irmik helvası, un helvası ve hasutayı sayabiliriz


www.forumlord.net/ardahan/66109-ardahan-yemek-kulturu-ardahan-yoresel-yemek
leri.html#ixzz2RaaSydBk bu bilgi alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder